Register
Join Cyclechaos! Motorcycles Wiki Forum Recent Posts Search Today's Posts Mark Forums Read
Cycle Chaos > Cyclechaos Forums > Manufacturers > Kawasaki > 1996 ninja zxc 600?

1996 ninja zxc 600?

This is a discussion on 1996 ninja zxc 600? within the Kawasaki forums, part of the Manufacturers category; I have a 96 ninja zxc 600? How do I know what c i have. Frame says C, not c1 ...


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-08-2010   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Smile 1996 ninja zxc 600?

I have a 96 ninja zxc 600? How do I know what c i have. Frame says C, not c1 c2 c3. Looking at the wiki on this site it looks like I have a 95 c? Decales/colors are what looks like what I have, also the rear fender. This is making me nutts!!!!!! I need a stator and can not figure it out. Have all kinds of vin numbers and so on. Seems nothing is matching up. Hoping someone understands my ranting.
Any help would be great.
Thanks,
Bob

Last edited by BIGHAIR; 06-04-2010 at 04:21 PM.
BIGHAIR is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010   #2
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Default

96 ninja zxc 600
UPDATE......
Still have not gotten a stator. It will cost $250.00 for the factory one. We did solder the old stator and it has worked every time. No more pushing the bike while out for a long ride.

NEW PROBLEMS......
Little smoke when starting up the bike, goes away when it gets warmer. I start off in 1st; it cuts out till I really get on the throttle. Also cuts out in 2nd but not as bad as in 1st. There is oil in the far left spark plug (plug black, but not fouled). Other 3 plugs are clean. I have change plugs twice (at this time I did get some water in the jug on the pistons, other plugs got wet also but not black, water has burned off). Changing the plugs help the first time for about 400 miles. After this plug change, it seems to be running worse now than before the first plug change. Gap is good on plugs, calls for 28, they are gapped to 30.

Its also has been hard to dial in the idle lately. I stop at a sign or light and the idle is way up, even though the idle is fine when I first take off. I dial in the idle as I ride and it works ok till I turn off the bike. Starting up is a challenge after stopping (especially after stopping only for a few minutes, fires right up when cold), then have to start with the idle correcting as I ride on.

There is oil coming out of the air box where the air filter is. Filter has oil in it. Still can not figure this out. It has been doing this since I bought it.
I have checked the air hoses, they seem to be ok.

Any help would be great,
Thanks,
Bob
BIGHAIR is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
1996, 600, ninja, zxc

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale Brand New 2007 BMW F 800 ST.....$4000 bmwbike Wanted / For Sale 0 09-04-2009 09:23 AM
For Sale Brand New 2007 Kawasaki Ninja 250R.......$2000 Motorbike Wanted / For Sale 0 06-21-2009 09:47 PM
For Sale 2009 Kawasaki Ninja 500R....$3000 Onlinebike Wanted / For Sale 0 04-19-2009 08:08 PM
1996 ninja 250??? larmarine83 Motorcycle Discussion 4 07-26-2007 09:15 PM
2006 Ninja 650 l25067101 Sportbikes 9 10-10-2006 07:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:05 PM.


Powered by vBulletin®