Register
Join Cyclechaos! Motorcycles Wiki Forum Recent Posts Search Today's Posts Mark Forums Read
Cycle Chaos > Cyclechaos Forums > General > Motorcycle Repair > just a bad battery?...

just a bad battery?...

This is a discussion on just a bad battery?... within the Motorcycle Repair forums, part of the General category; I parked my '05 750 shadow for two months, the battery was dead from leaving the bike turned on (a ...


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-27-2013   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Default just a bad battery?...

I parked my '05 750 shadow for two months, the battery was dead from leaving the bike turned on (a terrible habit of mine!!!!!...) We jumped it off w a car battery while the car was off, I've done this multiple times, which leads me to believe I've ruined a cell. So, as we pulled out of the drive way I noticed my speedometer wasn't registering n y odometer reading would dissapear only when I opened the throttle. I was getting a lot of back fire and the motor was skipping, stuttering, and or skipping etc...I couldn't accelerate quickly but managed to make it a mile to the gas station where I put another gallon of gas in the tank, I left it running and gave it a little throttle in hopes it might charge the battery, we made it another couple miles riding @ maybe 25 mph ( couldn't tell exactly) till we stopped again to allow the line of traffic that refused to pass. While there I opened the throttle wide up still tons of back fire and sputtering, here is where the bike died and we gave up...

Is this just a low voltage/bad battery issue?....I'm sure the gas had gone bad n I didn't valve it off bc when I initialy parked it I had intended to pick it bacj up n a week tell weeks top. So would a New battery n New gas w seafoam fancy this issue?...or have I developed other issues?....

Thanks for any comments suggestions, I'm sure this has been posted, but I couldn't find anything under Google....
plitedextrosity is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013   #2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Default

Oh, and I do wanna add that even tho the issue remained I could tell it seemed as tho it was working its way out, just before we stopped the second time, I could just barely open the throttle and it wouldn't back fire or sputtered, but I couldn't accelerate, and if I opened it anymore the symptoms recurred...thought this may help any trouble shooters throwing me advice....
plitedextrosity is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bad, battery

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R1200C Battery Issues: Charging and Access VeloRider BMW 2 01-28-2009 04:52 PM
Which Battery Tender To Choose UniGirl2007 Sportbikes 9 08-08-2006 07:58 AM
Battery leak question Paramedic Chance Jackson Yamaha 3 07-05-2006 10:25 PM
Harley Battery Operated Heated Gloves Barry Dawson Gloves 4 04-02-2006 10:28 AM
82 honda FT500 Battery Issue Simon R Honda 6 02-26-2006 09:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin®